Cei care doresc sa faca orice fel de tranzactie imobiliara pot renunta de acum la anunturile din rubricile de mica publicitate ale ziarelor. Paginile de web ale agentiilor imobiliare reprezinta o varianta virtuala a clasicelor institutii de intermediere a tranzactiilor cu case sau apartamente. Acestea sunt instrumente de cautare ideale pentru cei care vor sa-si faca o idee despre mersul pietei sau despre costuri. Agentiile imobiliare virtuale functioneaza pe acelasi principiu al cererii si ofertei. in bazele de date ale acestora, cei interesati pot cauta tipul de apartament sau imobil dorit i functie de dimensiuni, pret sau zona. De asemenea, cei care vor sa vinda un teren sau un imobil isi pot iregistra oferta i baza de date a respectivei agentii iar aceasta va putea fi astfel vazuta de toti doritorii din orice colt al tarii sau chiar al lumii.
Cel mai nou exemplu de agentie imobiliara virtuala este recentul site www.eCasa.ro. Lansat de RoGeneratorSA, o firma de web-development din Tirgu Mures, eCasa.ro este un site de anunturi imobiliare care-si propune sa devina cea mai mare baza de date imobiliare pe Internet din Rominia. Aici pot fi efectuate cautari dupa criterii personale atit pentru cumpararea, cit si pentru ichirierea apartamentelor. in plus, pentru cei care nu se grabesc cu cumpararea sau ichirierea unei locuinte, este oferit serviciul Oferte Noi, prin care abonatul primeste periodic pe e-mail o lista cu apartamentele ce corespund criteriilor sale.
Vinzatorii sau cei care doresc sa-si ichirieze apartamentul pot introduce gratuit anunturi itr-un formular special, anunturi ce vor fi pastrate timp de 30 de zile i baza de date eCasa.ro. Pe linga gratuitate, durata prezentarii anuntului este un avantaj evident fata de ziarele de mica publicitate. La acestea se adauga posibilitatea de a introduce informatii foarte detaliate de-
spre locuinta oferita sau de a introduce, deocamdata, prin trimiterea pe e-mail, unele fotografii ale acesteia.
Pe linga cele de mai sus, site-ul eCasa.ro mai dispune si de o sectiune de sfaturi foarte utile pentru cei interesati de tranzactiile imobiliare precum si o rubrica de servicii unde veti gasi numerele de telefon ale mai multor firme de decoratiuni interioare precum si a unui numar de notariate publice, pentru itocmirea actelor necesare i cazul finalizarii unei tranzactii.
Cei care poposesc pe site-ul eCasa.ro au si posibilitatea de a cistiga un premiu inedit, o camera digitala Agfa Smile. si pentru asta nu trebuie sa efectueze vreo tranzactie prin intermediul agentiei, ci doar sa promoveze adresa site-ului recomandind-o prin e-mail altor trei cunoscuti.
Preturile de vinzare, cumparare sau ichiriere a imobilelor sunt exprimate pe eCasa.ro, exclusiv i dolari.
L