'Sper că aceia care vor veni să înţeleagă necesitatea reducerii TVA la 9% şi pentru agenţiile de turism. Cred că ar putea rezolva şi problema primei de incoming pentru agenţii. Avem o mare problemă legată de modul de obţinere a vizelor pentru cetăţenii din zona de Est care vor să vină ca turişti în România. Avem un potenţial imens de atragere a turiştilor din China, zona ţărilor arabe şi Rusia, dar ne împiedicăm de această problemă a vizelor, pe care sperăm ca noul guvern să o rezolve', a mai spus Alin Burcea.

Conform reprezentantului ANAT, agenţiile din România nu aduc turişti chinezi şi din cauza obţinerii cu greutate a vizelor, dar mai ales din cauza garanţiei de 10.000 euro pe care trebuie să o depună pentru fiecare turist.

,,Noi trebuie să fim mai catolici decât Papa. Să respectăm legislaţia europeană mai mult decât alte ţări din UE. Toate ţările mari din Europa au străzile pline de turişti chinezi. Noi de ce nu putem să ne adaptăm legislaţia la fel ca aceste ţări din UE cu tradiţie în turism', spune prim-vicepreşedintele ANAT.

Alin Burcea crede că dacă s-ar scurta durata obţinerii vizelor şi s-ar elimina garanţia necesară în cazul repatrierii cetăţenilor chinezi, România ar putea atrage anual peste 10.000 de turişti numai din China.