Bunge, companie internaţională de ulei de floarea soarelui şi agro-alimentară, a anunţat astăzi planul de restructurare a operaţiunilor sale industriale în România.

Planul restructurat presupune concentrarea într-un singur loc,  la Buzău, a tuturor operaţiunilor de zdrobire, rafinare şi îmbuteliere pe care Bunge le desfăşoară în România.

Odată ce fabrica de la Buzău va fi modernizată printr-un program de investiţii de 25 milioane de dolari, aceasta va fi în măsură să deservească mai eficient pieţele din România şi Bulgaria.

Bunge a început o serie de consultări cu reprezentanţii angajaţilor pentru găsirea de soluţii la consecinţa încheierii operaţiunilor precizate şi intenţionează să ofere un plan adaptat social pentru a-şi găsi noi locuri de muncă în regiune.

Fondată în Amsterdam la 1818, Bunge este o companie integrată la nivel global, care activează în domeniul agroindustrial şi al produselor alimentare, fiind lider mondial în industria uleiului alimentar îmbuteliat. Pe piaţa europeană, Bunge deţine 21 de fabrici în 14 ţări, are 5.094 angajaţi şi vânzări nete de 8,904 mil USD. Bunge a intrat pe piaţa din România în 2002 şi a devenit cel mai important jucător din industria de ulei din ţara noastră. Portofoliul Bunge Romania include mărcile premium Floriol şi Soreanca, la categoria main stream Unisol şi Ulvex, iar Raza Soarelui şi Rumen sunt cele care au preţ mai scăzut .

Data: 25 ianuarie 2008

Sursa: Bunge