Premierul bulgar Serghei Stanişev şi-a luat angajamentul ca al doilea pod peste Dunăre, cel de la Vidin-Calafat, va fi terminat la timp. Termenul iniţial al lucrării este finele lui 2010.

Stanişev a efectuat o vizită de lucru la şantierul jumătăţii podului de pe malul bulgăresc, pentru a observa cum merg lucrările. Acolo a reiterat necesitatea acestui pod pentru întărirea legăturilor comerciale dintre România şi ţara sa, dar şi pentru scurtarea distanţei între destinaţiile din nord-vestul continentului şi Istanbul, evitându-se actualul ocol pe la podul de la Giurgiu-Ruse. Tocmai din acest motiv, traficul pe podul deja existent va fi mai redus, facilitându-se astfel efectuarea unor lucrări de întreţinere.

Premierul a declarat că nu vor fi întârzieri la plată, nici chiar la banii europeni implicaţi în proiect. El a pus accentul pe aceste resurse financiare deoarece Bulgaria a avut în ultima perioadă probleme cu banii europeni, fiind ameninţată cu îngheţarea fondurilor.

El a precizat că se va asigura personal de livrarea la timp a construcţiei şi că, deocamdată, singurele întârzieri ale construcţiei vin din partea română. Nu a precizat care sunt aceste aspecte.