Preţul biletului dus-întors de la Ruse la Bucureşti este de doar 13-15 euro, ceea ce este foarte puţin, având în vedere faptul că numai taxa de pod Giurgiu-Ruse costă 12 euro pe maşină. În plus, fiecare grup are un ghid experimentat care cunoaşte capitala română şi ştie unde bulgarii pot găsi cele mai căutate produse. După ce îşi fac cumpărăturile, bulgarilor li se oferă şi un tur al oraşului. Ca să atragă mai mulţi clienţi, una dintre agenţiile de turism promite şi o excursie de 10 zile la Paris pentru unul din cei înscrişi, prin tragere la sorţi.

‘Interesul pentru excursiile la Bucureşti a crescut mult în ultimele zile. Deşi în România nu este deloc ieftin, oamenii vor să cumpere produse diferite de cele pe care le oferă magazinele bulgăreşti. Să nu uităm că în Bucureşti sunt şapte malluri, iar în Ruse nu este decât unul. Vin şi mulţi pensionari care nu fac cumpărături, ci doar privesc oraşul şi spun că sunt foarte mulţumiţi că au văzut cum este împodobit’, afirmă Deniza Anghelova, reprezentant al unei agenţii de turism din Ruse.

Autobuzele cu turiştii bulgari se opresc la complexul Băneasa. Cele mai căutate produse de bulgari sunt caşcavalul afumat din Transilvania, vinul Murfatlar, ţuica şi berea românească. Special pentru Crăciun îşi cumpără şi covrigi care sunt foarte ieftini şi pot fi găsiţi peste tot în capitala română. Pastrama de oaie, brânza, cozonacul, ciocolata şi bomboanele sunt foarte apreciate şi ele’, susţine Irena Kovaceva care studiază medicina la Bucureşti şi în timpul său liber se angajează ca ghid pentru grupurile de bulgari.

O adevărată plăcere pentru bulgarii care vizitează România sunt micii. Nicio excursie la Bucureşti nu se termină fără ca turiştii să guste mămăliga cu mici, mai spune Kovaceva.