Statele membre au impus pentru 2012 un buget de austeritate cu cheltuieli limitate la 129,1 miliarde de euro, sub cele 133,1 miliarde de euro cerute de Parlamentul european.

Comisia Europeană urmează să prezinte pe data de 26 aprilie propunerea sa de buget pentru 2013, însă este puţin probabil ca statele membre să accepte o majorare, a apreciat Alain Lamassoure în cursul unei întâlniri cu Comisarul pentru Buget, Janusz Lewandowski.

Comisarul Janusz Lewandowski a confirmat că are dificultăţi în a găsi 11 miliarde de euro pentru a rambursa facturile prezentate de statele membre la finele lui 2011 şi a anunţat că lucrează la un proiect de rectificare bugetară necesar pentru cel puţin jumătate din acestă sumă.

‘Suntem confruntaţi cu o problemă politică. Franţa, Germania, Olanda, Finlanda şi Austria, care sunt ţările contributoare nete, refuză să-şi majoreze contribuţia naţională deoarece ele sunt şi principalii susţinători ai fondurilor de salvare a euro şi nu vor să plătească de două ori’, a explicat Alain Lamassoure. Acesta a adăugat că bugetul pe 2013 va trebui să orienteze plăţile acolo unde este necesar însă ‘pe termen mediu şi lung bugetul european va trebui dotat cu resurse adecvate’, a spus Alain Lamassoure.
Sursă: Agerpres