Guvernul a redus bugetul programului de creştere a eficienţei energetice prin care finanţează lucrări de reabilitare termică a clădirilor publice şi modernizare a centralelor termice, alocând doar 11,7 milioane lei, în loc de 40 milioane lei, invocând criza financiară.

Printr-o hotărâre adoptată în şedinţa de miercuri, în care a fost discutată şi rectificarea bugetară, Guvernul a decis ca pentru finanţarea acestui program destinat autorităţilor locale să fie alocate în 2010 doar 11,7 milioane lei, faţă de 40 milioane lei finanţare decisă la sfârşitul anului 2008.
Pentru anul 2009, finanţarea a fost redusă prin aceeaşi hotărâre de guvern de la 32,9 milioane lei la 22,3 milioane lei.

Reducerea fondurilor este justificată de Guvern prin situaţia economică a ţării şi constrângerile bugetare pentru acest an.

Prin programul naţional de energie în sectorul public pentru 2009-2010, Guvernul asigură autorităţilor locale sprijin financiar, prin cofinanţare nerambursabilă de la bugetul de stat, pentru o serie de lucrări din sectorul energetic, precum reabilitarea centralelor termice, extinderea reţelelor termice de transport şi distribuţie a energiei termice, schimbarea combustibilului utilizat pentru producerea energiei termice, reabilitarea termică a unor clădiri publice.

Scopul programul este reducerea consumului de energie şi combustibili, precum şi diminuarea poluării mediului ambiant.
Sprijinul financiar pentru cofinanţarea proiectelor este asigurat de la bugetul de stat.