Complexul Energetic Oltenia este unul din cei mai mari producători de energie din România, iar fondul total de salarii al CEO este de aproximativ 700 milioane de lei anual.

În dimineața zilei de miercuri, salariații carierei Jilț Nord, care au inițiat protestul spontan, precum și salariații carierei Jilț Sud au reluat activitatea voluntar.

Astfel, la două din nouă cariere ale CE Oltenia a fost reluată activitatea.

De asemenea, în urma negocierilor purtate în cursul nopții de 15/16 ianuarie 2019, de către administrația CE Oltenia și reprezentanții federațiilor sindicale, s-a stabilit că salariile minerilor vor fi majorate.

De la 1 martie, salariile vor fi mărite astfel: 700 lei brut pentru personalul muncitor din activitatea de producție și mentenanță; 500 lei brut pentru conducătorii formațiilor de lucru; 400 lei brut pentru personalul de conducere din activitatea minieră și energetică (șef/adjunct secție, atelier, sector schimb etc).

În plus, toți salariații CEO vor primi pentru prima dată și vouchere de vacanță, începând cu data de 1 mai 2019, în sumă de 1.450 lei.

”În condiții normale de lucru și de negocieri cu partenerii de dialog social, au fost obținute, în anul 2018, o serie de beneficii suplimentare pentru toți angajații, precum și majorări salariale față de anii anteriori”, spun reprezentanții CEO.

CE Oltenia are peste 13.500 de angajaţi. Compania produce 25-30% din electricitatea generată la nivel naţional şi este companie controlată de Ministerul Energiei.