Bianca Andreescu speră ca Simona Halep să revină curând pe terenul de tenis

Cu o zi în urmă, Bianca Andreescu, aflată acum la turneul de tenis de la Wimbledon, i-a transmis un mesaj de încurajare Simonei Halep, reamintind tuturor că ea crede în nevinovăția ei și că speră să o revadă curând pe terenul de tenis.

„E păcat ce se întâmplă pentru ea. Are o carieră foarte frumoasă și știu că vrea să revină. Și cred că o să revină, am încredere în ea. Da, îți țin pumnii, Simona. Sper că o să fii pe teren în curând”, a declarat, joi, Bibi Andreescu, în cadrul conferinței de presă care a avut loc la finalul meciului, potrivit Eurosport.

În turul doi, Bianca Andreescu (50 WTA) o va înfrunta pe jucătoarea de tenis din Ucraina – Anhelina Kalinina (26 WTA), confruntarea lor va avea loc vineri.

Simona Halep riscă patru ani de suspendare?

În prezent, Simona Halep are nevoie de toată susținerea, în condițiile în care ar putea primi patru ani de suspendare, după ce apărarea ei a invocat că s-a dopat accidental. Jucătoarea de tenis a declarat că a ingerat Roxadustat din greșeală, dintr-un supliment alimentar.

Avocații ei, Bogdan C. Stoica și Howard Jacobs, au motivat consumul substanței interzise, Roxadustat, drept „un dopaj accidental ca forma neintenționată în care o substanță interzisă, Roxadustat, a contaminat un supliment nutritiv ingerat de Simona Halep”, însă argumentele lor nu au convins Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (International Tennis Integrity Agency – ITIA).  Potrivit ITIA, Simona Halep este în totalitate responsabilă pentru că a luat suplimente nutritive.

„Orice jucătoare de tenis care consumă un supliment alimentar o face pe propriul risc. Exact asta a pățit Halep a consumat suplimente contaminate cu Roxadustat și, prin urmare, și-a asumat riscul de a fi supusă sancțiunilor în temeiul Programului anti-doping de tenis.

Este responsabilitatea Simonei Halep să întreprindă propriile cercetări cu privire la utilizarea suplimentelor. ITIA nu recomandă niciun supliment. Orice jucător care consumă un supliment alimentar o face pe propriul risc. Jucătorii care consumă suplimente pot consuma din neatenție, involuntar, substanțe interzise”, a fost mesajul ITIA, după argumentele expuse de avocații Simonei Halep.