În cazul oraşelor din Europa, Bucureştiul se situează pe primul loc în 2014 în condiţiile în care o călătorie de 30 de minute prin capitala României durează cu 41% mai mult decât atunci când traficul are valori normale şi cu 89% mai mult dimineaţa când traficul rutier atinge valori maxime. La nivel global, Bucureştiul se clasează pe poziţia a opta în topul oraşelor cu cel mai congestionat trafic.

Varşovia (40%) şi Roma (38%) se situează, de asemenea, pe podiumul oraşelor cu cel mai congestionat trafic din Europa, devansând Londra (37%) şi Marsilia (36%), potrivit acestui studiu anual alcătuit pe baza datelor utilizatorilor de sisteme de navigaţie prin GPS TomTom, care a vândut peste 75 de milioane de astfel de aparate la nivel mondial.

La nivel mondial, Istanbulul este oraşul cu cel mai congestionat trafic, o călătorie în capitala Turciei durează cu 59% mai mult decât atunci când traficul are valori normale şi cu 109% când traficul rutier atinge valori maxime. Urmează Mexico City (55%), Rio de Janeiro (51%) şi Moscova (50%).

La elaborarea studiului pe 2014, Tom Tom a inclus în indexul său 218 de oraşe din 36 de ţări. De asemenea, aceasta este penrtu prima dată când TomTom a inclus în Traffic Index informaţii despre China, România, Arabia Saudită şi Singapore.AGERPRES