„Aproximativ 150 de hectare de spaţii verzi sunt în pericol de a fi defrişate, de a dispărea din Bucureşti, în sectoarele 3,4 şi 6, în planuri urbanistice zonale care sunt fie deja votate fie urmează să fie votate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Sunt fie zone de parcuri, fie zone de sere, care prin lege ar trebui să îşi păstreze destinaţia de spaţiu verde”, a arătat Nicuşor Dan, în cadrul unei declaraţii susţinute în faţa Parcului Alexandru Ioan Cuza. 

Deputatul a atras atenţia asupra faptului că deşi în timpul campaniei electorale candidaţii au promis extinderea spaţiilor verzi, la doi ani după alegeri există zeci de hectare de spaţii verzi „ameninţate prin documentaţii pe care chiar autorităţile le emit”. 

„Suntem în situaţia în care o grămadă de instituţii care au atribuţii pe protecţia spaţiilor verzi nu reacţionează. Suntem în aceeaşi situaţie în care ne găsim de 10-15 ani, în care cetăţenii trebuie să se lupte cu autoritatea, în loc să colaboreze pentru ca să-şi păstreze dreptul la o viaţă civilizată”, a spus el. 

„Am pornit de la 3.500 de hectare de spaţiu verde. În prezent în Bucureşti mai avem în jur de 1.500 de hectare de spaţiu verde, dintre care jumătate nu sunt declarate ca atare în documentaţiile urbanistice. Zonele verzi ale blocurilor nu sunt declarate ca atare. Este pur şi simplu o hoţie, o şmecherie a autorităţilor care marşează pe acest lucru şi în momentul în care vrei să opreşti ceva în instanţă te loveşti de faptul că nu figurează ca atare în documentaţiile urbanistice. (…) 150 de hectare de spaţiu verde dispar prin aceste noi documentaţii de urbanism. Deci imediat ce aceste documentaţii sunt aprobate, 150 de hectare din patrimoniul nostru verde vor dispărea”, a declarat Dan Trifu reprezentant al Fundaţiei Eco-Civica. AGERPRES