Potrivit Gabrielei Firea, acesta este unul dintre subiectele de care se ocupă în prezent reprezentanţii Primăriei Generale a Capitalei.

'Suntem într-un grup de lucru care îşi finalizează în câteva zile activitatea, cel puţin aşa ne dorim, şi vom semnat un protocol cu Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, pentru a actualiza baza de date în ceea ce priveşte toate proprietăţile publice şi private din Capitală. Noutatea este următoarea: nu doar aceste elemente de regim juridic, de proprietate vor figura în noua bază de date actualizată, ci şi zonele protejate şi, de asemenea, sistemele de utilităţi care se vor amplasa în perioada următoare în Capitală sau cele care există deja', a declarat Gabriela Firea la forumul 'Parteneriate pentru dezvoltarea României: Potenţialul strategic al reţelei de parcuri, clădiri şi terenuri industriale', organizat la Bucureşti.

Firea a precizat că aceste informaţii vor fi publice şi vor putea fi accesate. 'Pentru că orice plan de afaceri trebuie să ţină cont şi de dezvoltarea zonei, de ceea ce există în acest moment şi de perspectivă', a spus Firea.