La 33 de ani, Attila Peli, unul dintre cei mai prolifici brokeri de terenuri de pe piaţa imobiliară românescă, renunţa la statutul pentru care muncise şapte ani şi jumătate, pentru a se lansa într-o afacere pe care o avea la inimă. Ajutat de mediu anost creat de criza economică asupra pieţei imobiliare şi de doi prieteni care l-au invitat să li se alăture, Attila Peli a luat în urmă cu cinci ani decizia de a părăsi multinaţionala Colliers International, care îi aducea în vremurile bune câştiguri de milioane de euro.  

„Sunt bucuros să mă întorc la vechea mea pasiune, brokerajul imobiliar. După construirea propriei mele afaceri şi asigurarea funcţionării acesteia pe termen lung, cred că este momentul optim să mă angajez din nou în provocarea pieţei imobiliare, aflată în prezent într-un proces de recuperare, o recuperare care este evidentă pentru orice profesionist imobiliar cu experienţă”, a declarat Attila Peli, noul şef al departamentului de terenuri al JLL.

Nici compania de producţie de filme nu i-a mers prea rău. În ultimii ani, o serie de documentare create de echipa lui Peli au fost selectate şi difuzate la diverse televiziuni şi festivaluri locale şi internaţionale. Bazele proiectului le-a pus alături de Valentin Moloman, care are experienţă pe zona artistică a ceea ce înseamnă filmele documentare, şi de Nicolae Albu, care cunoaşte partea tehnică. Rolul lui Peli nu a fost departe de cel pe care îl avea ca broker imobiliar. În principal, a marketat produsele realizate şi le-a promovat spre vânzare televiziunilor interesate.