Astfel, ASF anunţă că, la data de 1 decembrie 2015, un număr de 201 brokeri de asigurare deţineau capitalul social conform prevederilor Normei nr. 9/2015, respectiv de minimum 150.000 lei, care acoperă deja 90% din volumul de intermedieri.

La nivelul Direcţiei Autorizare-Reglementare în domeniul asigurărilor din cadrul ASF se află în analiză încă 86 de solicitări de aprobare a majorării capitalului social din partea brokerilor. În situaţia în care aceste solicitări vor fi aprobate în luna decembrie, numărul brokerilor care au efectuat majorări până la nivelul legal de capital prevăzut de normă ar fi de 263, la care, adăugând pe cei 24 brokeri care deţineau capitalul minim, rezultă un număr de 287 brokeri de asigurare care vor îndeplini condiţia de capital la sfârşitul anului 2015.

Raportând volumul primelor intermediate de cei 287 de brokeri la volumul primelor intermediate la nivelul pieţei (raportate la data de 30 septembrie 2015), rezultă că aceştia ar deţine o cotă de peste 95% din volumul total al primelor intermediate.

”Dintr-un număr total de 554 brokeri înregistraţi sunt activi numai 444, iar dintre aceştia 157 brokeri (reprezentând 4-5% din volumul total al primelor intermediate la nivelul pieţei) nu şi-au majorat capitalul social, urmând să desfăşoare eventual alte activităţi pe piaţa de asigurări pentru care nu au nevoie de autorizaţie din partea ASF”, mai arată aceleași date. (Sursa: Agerpres)