Box office-ul înregistrat pe Broadway până pe 31 decembrie – un ciclu de 53 de săptămâni în 2017 – a fost de 1,637 de miliarde de dolari, potrivit cifrelor oficiale publicate marţi de asociaţia The Broadway League. Această sumă reprezintă o creştere cu 270 de milioane de dolari faţă de anul 2016, când încasările totale au fost de 1,367 miliarde de dolari. 

De asemenea, numărul de spectatori a înregistrat un nou record şi a ajuns în 2017 la 13,7 milioane. În 2016, numărul de spectatori prezenţi pe Broadway a fost de 13,2 milioane. Preţul mediu al biletelor a cunoscut la rândul său o creştere cu 15 dolari şi a ajuns la 118 dolari, impulsionat de vânzările considerabile de tichete "premium" la o serie de spectacole populare. Ultima săptămână a anului 2017 a obţinut şi ea încasări record, cifrate la 50,4 milioane de dolari. 

"Hamilton", un spectacol de inspiraţie istorică, prezentat pe ritmuri hip-hop, cu Lin-Manuel Miranda în rolul principal, conduce în topul celor mai profitabile show-uri de pe Broadway, cumulând în 2017 încasări de 157,8 milioane de dolari, obţinute de la un număr de 569.726 de spectatori plătitori. În total, acest show, ce a avut premiera în 2015, a obţinut încasări de peste 300 de milioane de dolari. Această cifră include doar sumele obţinute din biletele vândute pe Broadway, nu şi veniturile generate de reprezentaţia sa din Chicago, turneul din Statele Unite şi show-ul pus în scenă la Londra. 

În 2016, încasările anuale obţinute de musicalul "Hamilton" pe Broadway au fost de 105,5 milioane de dolari, iar numărul spectatorilor care au vizionat spectacolul a fost de 558.977 de persoane. 

În topul pe 2017, pe locul al doilea s-a clasat "The Lion King", o producţie a grupului Disney, care a totalizat 110,3 milioane de dolari în cel de-al 20-lea an de prezenţă pe Broadway. Pe locul al treilea s-a clasat un alt spectacol celebru, "Wicked", care a generat încasări anuale de 97,1 milioane de dolari. 

Demonstrând încă o dată popularitatea pe care o are actriţa Bette Midler, noua versiune a spectacolului "Hello, Dolly!", premiată cu Tony, a reuşit să se claseze pe locul al patrulea, în pofida faptului că show-ul nu a fost jucat pe parcursul întregului an 2017. Deşi a avut premiera pe 20 aprilie, acest musical a obţinut încasări de 85,7 milioane de dolari. 

La mică distanţă, pe locul al cincilea, cu încasări de 82 de milioane de dolari, se află o altă producţie a grupului Disney, spectacolul "Aladdin". Ajuns în al patrulea an de prezenţă pe Broadway, acest show continuă se se joace cu casa închisă. 

"Dear Evan Hansen", desemnat cel mai bun musical la gala Tony Awards din 2017, ocupă poziţia a şasea, cu încasări de 77,1 milioane de dolari. 

Spectacolul "The Book of Mormon", ajuns în al optulea an de prezenţă pe Broadway, se află pe locul al şaptelea cu încasări de 68, 4 milioane de dolari. Urmează pe locul al optulea, cu încasări de 55,5 milioane de dolari, celebrul show creat de Andrew Lloyd Webber "The Phantom of the Opera", a cărui premieră a avut loc în urmă cu 30 de ani. 

"Come From Away", unul dintre succesele stagiunii precedente, ce prezintă modul călduros în care rezidenţii din Gander, o localitate din provincia canadiană Newfoundland, i-au primit în rândul comunităţii lor pe pasagerii unei curse aeriene ce a fost redirecţionată după atacurile teroriste comise în Statele Unite pe 11 septembrie 2001, ocupă locul al nouălea. Acest show a obţinut în 2017 încasări totale de 54,4 milioane de dolari. 

Topul 10 este completat de un alt musical creat de Andrew Lloyd Webber, "School of Rock", cu încasări de 52,6 milioane de dolari. 

Musicalurile depăşesc invariabil spectacolele de teatru tradiţional în box office-ul anual de pe Broadway. La fel s-a întâmplat şi în 2017. 

Cele mai profitabile spectacole non-muzicale jucate pe scenele din New York au fost producţia britanică "The Play That Goes Wrong" (16,3 milioane de dolari), "Present Laughter" (care i-a adus actorului Kevin Kline un premiu Tony şi a obţinut încasări de 12,4 milioane de dolari) şi thrillerul politic "Oslo", de J.T. Rogers (recompensat cu premiul Tony pentru cel mai bun spectacol de teatru, cu încasări de 10,9 milioane de dolari). 

Deşi nu a reuşit să pătrundă în Top 10, poate cea mai remarcabilă realizare de box office din acest an aparţine show-ului "Springsteen on Broadway", care a generat încasări de 28,2 milioane de dolari în perioada de doar 12 săptămâni în care a avut loc la Walter Kerr Theatre. 

Un alt spectacol care s-a bucurat de mare succes în ultimele luni ale anului 2017 a fost musicalul "The Band's Visit", care a fost elogiat în presa de specialitate şi a reuşit să adune încasări de peste 1 milion de dolari în fiecare săptămână. Acest show, considerat deja unul dintre marii favoriţi la premiile Tony din iunie 2018, a generat deja 12,6 milioane de dolari după ce a avut premiera în luna octombrie la Ethel Barrymore Theatre. 

Potrivit specialiştilor, un show care ar putea contribui la un nou record de încasări pe Broadway în 2018 este producţia londoneză "Harry Potter and the Cursed Child", un spectacol în două părţi, ce prezintă noile aventuri ale personajelor din seria literară creată de J.K. Rowling, ajunse între timp la vârsta adultă. Acest show va avea premiera la Lyric Theatre pe 16 martie. 

Disney Theatrical doreşte să aducă un al treilea spectacol de succes pe Broadway în 2018 (alături de "The Lion King" şi "Aladdin"): o versiune teatrală a popularului film de animaţie "Frozen", ce va avea premiera pe 22 martie la St. James Theatre. 

În domeniul producţiilor non-muzicale programate pentru 2018 se remarcă "Angels in America", de Tony Kushner, cu Andrew Garfield şi Nathan Lane în rolurile principale, "Three Tall Women", de Edward Albee, cu Glenda Jackson, Laurie Metcalf şi Alison Pill în distribuţie, şi "The Iceman Cometh", de Eugene O'Neill, cu Denzel Washington în rolul principal.

 AGERPRES