Investiţia face parte dintr-un program mai amplu care se va finaliza în 2014 şi are o valoare de 40 milioane de euro. Lucrările au fost începute pe 20 septembrie 2012, iar în 2013 vor fi alocate sume suplimentare pentru dezvoltare.

‘Investim în creşterea capacităţii noastre de producţie, în calitate şi inovaţie, toate acestea fiind aspecte esenţiale ale modului în care privim afacerea noastră din România. Prioritatea noastră rămâne consumatorul, iar fabrica noastră din Ploieşti produce nu doar pentru piaţa românească, ci şi pentru alte destinaţii din Uniunea Europeană şi nu numai. Ne mândrim cu faptul că standardele la care funcţionează fabrica de la Ploieşti sunt recunoscute pe plan internaţional şi că produsele noastre ajung la o diversitate mare de consumatori. Investim în excelenţă şi inovaţie’, arată Chris Gemmell, directorul fabricii de ţigarete British American Tobacco din Ploieşti, potrivit Agerpres.

British American Tobacco România este liderul pieţei de tutun din România, ocupând cea de-a treia poziţie în clasamentul celor mai bune companii ale anului 2012. Prezentă în România din 1994, ca reprezentanţă locală, BAT România a fost fondată în 1996 ca entitate de business locală şi a început producţia în 1997, la fabrica din Ploieşti.