British Airways (BA) a avertizat cei 40.000 de angajaţi că se găseşte într-o „luptă pentru supravieţuire” şi le-a cerut să lucreze gratis timp de o lună pentru a salva compania, a cărei rată de cheltuieli a ajuns la trei milioane de lire sterline (3,55 milioane euro) pe zi, potrivit The Guardian.

„Solicităm colegilor să ajute eforturile de economisire ale liniei aeriene prin înscrierea pentru concedii fără plată sau muncă fără plată. Începând de mâine (miercuri, n.r.), angajaţii vor putea opta pentru perioade de concediu fără plată sau muncă neplătită, cu deducerea salariului eşalonată pe trei, până la şase luni, după posibilităţi”, se arată într-un material publicat în revista internă a companiei, British Airways News, obţinută de ziarul britanic.

BA a mai cerut angajaţilor să muncească gratis în anul 2001, în urma atacurilor teroriste din 11 septembrie.

Exemplu de solidaritate

Directorul general al companiei, Willie Walsh, şi directorul financiar, Keith Williams, au anunţat, în luna mai, că renunţă la salarii şi la beneficiile financiare aferente lunii iulie, încercând să dea un exemplu de solidaritate subalternilor, potrivit The Guardian.

Walsh a mai calificat situaţia în care se regăseşte BA drept o „luptă pentru supravieţuire” la începutul lunii iunie.

Linia aeriană britanică a înregistrat o pierdere operaţională record de 220 milioane lire sterline (260 milioane euro) în anul fiscal încheiat în luna martie, după un profit de 875 milioane lire sterline în perioada anterioară de raportare.

SURSA: Mediafax