Compania britanică The Gada Group Ltd a achiziţionat 70% din capitalul social al grupului de firme deţinute şi conduse de Octavian Netcu: Radiusmed, Integrine şi Medical Mangement Services, printr-o operaţiune de cesiune şi schimb de acţiuni. În urma achiziţiei, Octavian Netcu devine cel de-al cincilea actionar al The Gada Group Ltd.

„The Gada Group este un jucător important pe piaţa echipamentelor medicale din Europa. De aceea cred că apartenenţa la un grup internaţional puternic, cu o echipă managerială experimentată şi cu o dezvoltare pan-europeană, va stimula dezvoltarea companiilor din grupul pe care îl conduc şi va deschide noi oportunităţi de afaceri atât în România cât şi în zona Centrală şi Sud-Est Europeană”, a declarat Octavian Netcu.

În primul trimestru al anului 2010, integrarea activităţilor în România, se va finaliza prin preluarea de către nou înfiinţata societate – Gadagroup Romania – a serviciilor financiare, operaţionale, IT, de marketing şi de comunicare, pentru toate cele trei companii din grup.

The Gada Group este unul dintre principalii furnizori de echipamente, tehnologii şi soluţii medicale din Europa, cu sediul la Londra, Marea Britanie şi  cu activităţi în Italia şi Turcia. Cu un număr de peste 240 de angajaţi şi cu un venit anual de peste 70 de milioane de euro, compania are ca principale zone de activitate: echipamente, dispozitive şi servicii pentru cardiologie şi radiologie intervenţională, chirurgie cardiacă, precum şi echipamente şi consumabile specializate pentru chirurgie generală, terapie intensivă, dializă, transfuzii şi laborator.