Potrivit lui Davis, va fi nevoie de "mai mulţi ani" pentru a-i convinge pe muncitorii britanici să accepte locurile de muncă din industria ospitalităţii sau agricultură care sunt ocupate în prezent de migranţii din UE, adăugând că economia britanică are nevoie în continuare de migranţi pentru a-şi menţine succesul. 

"În sectorul ospitalităţii, hoteluri şi restaurante, în sectorul îngrijirii sociale, agriculturii va fi nevoie de timp, va dura mai mulţi ani până când cetăţenii britanici vor ocupa aceste locuri de muncă. Nu vă aşteptaţi ca, pentru că se schimbă cei care iau deciziile cu privire la politică, poarte să se închidă brusc", a declarat oficialul britanic. 

Comentariile lui David Davis riscă să îi dezamăgească pe suporterii Brexitului care au făcut campanie pentru ieşirea din UE în ideea că astfel îi vor opri pe migranţii slab calificaţi din UE să ajungă în Marea Britanie şi să ocupe locurile de muncă care ar trebui să revină muncitorilor britanici. De asemenea, reducerea numărului imigranţilor a fost una din promisiunile principale făcute de Partidul Conservator înaintea alegerilor generale din 2015, pe care le-a câştigat. 

David Davis face un turneu în capitalele UE pentru întâlniri cu omologii săi în încercarea de a câştiga aliaţi înainte ca Marea Britanie să demareze negocierile pentru ieşirea din Uniunea Europeană. 

 AGERPRES