Cele câteva sute de oameni care s-au strâns luni seară în Piața Victoriei strigă „Demisia!” pentru echipa de miniștri a actualului Guvern condus de premierul Viorica Dăncilă.

Duminica aceasta românii au ieșit la vot pentru a alege parlamentarul care ne va reprezenta țara la Bruxelles. Românii din diaspora s-au confruntat și anul acesta cu cozi interminabile de alegători din cauza proastei organizări din ambasade. Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, și-a cerut scuze pentru situația din diaspora, însă prea târziu pentru că foarte mulți români nu au mai reușit aseară să-și exercite dreptul la vot. Oamenii din Piața Victoriei strigă și „Meleşcanu, penalul!”, „Hoţii”, „Slugilor fără stăpân”, „Diaspora”.

„România a spus «DA! Nu vrem să fim conduşi de hoţi!» Va invităm astăzi, de la ora 19:30, în Piaţa Victoriei pentru sărbători o Victorie dar şi în semn de solidaritate cu revolta pe care o simt toţi cetăţenii români din afara graniţelor care nu au putut să-şi exercite dreptul consitutţional la vot. Referendumul solicitat de societatea civilă şi iniţiat de Preşedintele Klaus Iohannis a aratat că, într-o măsură covârşitoare, românii vor o justiţie independentă şi o clasă politică care să nu fie mai presus de lege. Societatea românească a spus clar ieri: «Hoţii la puşcarie, fără posibilitatea de se absolvi singuri de pedeapsa cuvenită!»”, este anunțul unui eveniment organizat pe Facebook, intitulat „Sărbătoarea primei Victorii”.

Puteți urmări imagini live din Piața Victoriei aici.