Mai mulţi lideri politici au fost prezenţi sâmbătă la troiţa din Piaţa Universităţii din Capitală, pentru a comemora 30 de ani de la Revoluţia din 1989.

Fostul premier Petre Roman a fost apostrofat de mulţime, iar Gelu Voican Voiculescu, judecat în dosarul Revoluţiei, a scăpat de furia mulţimii cu ajutorul jandarmilor, dar cu capul spart.

Liderii politici au depus coroane de flori

Preşedintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori şi a discutat câteva minute cu oamenii prezenţi. Un gest similar au făcut premierul Ludovic Orban şi liderul USR Dan Barna.

La ceremonia de comemorare a victimelor Revoluţiei din 1989 şi-au făcut apariţia şi Gelu Voican Voiculescu, director al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, huiduit şi îmbrâncit de foştii revoluţionari prezenţi, dar şi Petre Roman, căruia un bărbat i-a strigat ”criminalule“, arată adevarul.ro.

Acuze la adresa lui Gelu Voican Voiculescu

Inculpat în Dosarul Revoluţiei pentru crime împotriva umanităţii, Voiculescu a fost nevoit să părăsească zona, după ce a fost huiduit şi lovit, fiind scos de jandarmi cu capul spart.

”Criminalule! Mi-ai omorat copiii, nenorocitule!“ ”Nu îţi este ruşine, criminalule? Du-te la puşcărie. Ai tupeu să vii aici?“, i-a strigat mulţimea furioasă, în timp ce era scos de jandarmi din mulţime, arată sursa citată.

Infracțiuni contra umanității

”Sângele vărsat din cauza dumitale… La puşcărie când vă duceţi pentru crimele odioase? Aţi tras în noi? Criminalule”, i-a strigat un bărbat şi lui Petre Roman, care s-a îndepărat dintre revoluţionari.

Gelu Voican Voiculescu este acuzat de infracţiuni contra umanităţii în Dosarul Revoluţiei. El susţine, însă, că dosarul ”este o absurditate”, pentru că ”o revoluţie nu se dă în judecată”.