În luna aprilie, se vor publica cifrele de deficit bugetar pentru anul 2019, iar țara noastră ar putea fi SINGURA din Uniunea Europeană cu deficit de peste 3%, a spus Dragoș Manolescu, de la OTP Asset Management, într-o întâlnire cu presa.

Oficialul OTP Asset Management  este de părere că, pentru că va fi singura țară aflată în această situație, Uniunea Europeană va declanșa procedura de infringement pentru deficit excesiv împotriva României, fapt ce va avea consecințe catastrofale pentru români.

Mai precis, țara noastră ar putea fi obligată de către Uniunea Europeană să ia măsuri de reducere a deficitului bugetar, ceea ce ar însemna tăieri de cheltuieli. Măsuri de austeritate, mai pe scurt.

Dragoș Manolescu spune că România se află, în acest moment, într-o situația de dezechilibru bugetar, fapt ce nu este bine văzut nici de către investitori, care, în momentele de dezechilibru bugetar, dobânzile cerute sunt mai mari.

Spre deosebire de noi, polonezii și ungurii nu au această situație de dezechilibru bugetar, România fiind singura țară din regiune aflată în această situație.