Este oficial! Vine criza. Guvernul trece la măsuri extrem de dure. Anunțul a fost făcut chiar de către ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. Acesta a anunțat mai multe măsuri bugetare despre care a spus că au fost convenite în ședința CEX a PSD. Este vorba despre limitarea călătoriilor gratuite cu trenul acordate studenților, dar și impozitarea pensiilor speciale.

Am avut o discuție despre rectificare. Peste două zile va fi o discuție cu toate structurile associative. Au mai fost propuneri de măsuri convenite: Pensiile speciale – o variantă normală ar fi plafonarea la un nivel stabilit de 10.000 de lei, ce e depășit se aplică taxa de solidaritate. În acest fel se îndreaptă foarte multe lucruri. Actul normativ propus de guvern va ajunge în Parlament. Propunere pentru studenți: limitarea numărului de călătorii gratuite în fiecare an, limitarea la 26 de ani a vârstei până la care se acordă călătoriile și să nu mai primească studenții repetenți sau cu restanțe. Forma exactă va face subiectul unei alte discuții până pe 31 iulie.

Aceste măsuri nu sunt luate din lipsă de bani, ci pentru că trebuie să fie luate pentru sustenabilitate financiară”, a anunțat Eugen Teodorovici în cadrul unei conferințe de presă, la finalul CEX PSD.

Ministrul a mai spus că este luată în calcul și o limitare a numărului de bilete de tren acordate gratuit pe an: ”Propunere pentru studenți: limitarea numărului de călătorii gratuite în fiecare an, limitarea la 26 de ani a vârstei până la care se acordă călătoriile și să nu mai primească studenții repetenți sau cu restanțe”.