România suspendă achiziţionarea de vaccinuri împotriva COVID-19, cu o singură excepţie!

Anunţul a fost făcut joi, 1 iulie, de către Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi vicepreşedintele al CNCAV.

România suspendă livrările de vaccin, cu excepţia Johnson&Johnson! Aproape 240.000 de doze sosesc la noapte

Având în vedere lipsa de interes a românilor pentru vaccinare, în ultima perioadă, România a luat decizia să suspende livrările de vaccin, cu excepţia dozelor produse de Johnson&Johnson. Ţara noastră a primit deja solicitări din partea mai multor state pentru a-şi vinde dozele de vaccin pe care nu le utilizează. România a încheiat deja un acord cu Danemarca pentru vânzarea a 1,1 milioane de doze Pfizer.

“Am suspendat livrările de vaccin, cu excepția dozelor de la Johnson&Johnson. În această noapte sosesc 237.000 de doze de la Johnson&Johnson, iar suplimentar față de Danemarca, sunt solicitări din partea multor state și pentru care se lucrează în comun cu autoritățile care au responsabilități din MAE, premierul și Administrația Prezidențială și aici vom avea vești probabil săptămâna viitoare. Vom comunica atunci când se finalizează”, a declarat, joi, Andrei Baciu.

Românii nu mai par interesaţi să se vaccineze, iar mulţi dintre cei care o fac, preferă acum Johnson&Johnson

România îşi propusese să atingă un prag de vaccinare de 5 milioane de persoane încă de la 1 iunie, însă, o lună mai târziu, ţinta autorităţilor tot nu a fost atinsă.

Potrivit ultimei raportări a CNCAV, de miercuri, 30 iunie, în România s-au imunizat până acum 4.724.239 de persoane, dintre care 4.530.387 cu schema completă.

Din păcate, numărul de persoane care vin zilnic să se imunizeze a scăzut undeva spre 20.000/zi, mai puţin de jumătate dintre aceştia venind să-şi facă prima doză.

Dintre românii care vin zilele acestea să se vaccineze pentru prima oară, mai mult de jumătate preferă serul dezvoltat de către Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză, acesta fiind, cel mai probabil, şi motivul pentru care autorităţile vor mai aduce, în continuare, acest tip de vaccin în România.

Sursa foto: Dreamstime