Inspectorii și-au pus mâinile în cap după controalele efectuate la cunoscutele restaurante Cocoșatu și Gil. Aceștia au aplicat de asemenea amenzi în ambele cazuri.

În cazul Gil Flash Impex, în urma controalelor de la punctul de lucru „La Gil” din bulevardul Aerogării 25, inspectorii au găsit condiții igienico-sanitare necorespunzătoare, produse expirate, produse neconforme, nerespectarea condițiilor de temperatură dar și lipsa informării clienților. De asemenea ANPC a observat în urma controlului și o practică comercială înșelătoare (art. 6 alin. 1b din legea 363/2007). Amenzile aplicate în acest caz se ridică la 55.000 lei. Inspectorii au decis și oprirea temporară a prestării serviciilor.

La Sc La Cocosatu Srl, inspectorii au decis oprirea definitivă de la preparare și consum uman a unei cantități de 52 de kilograme de produse în valoare totală de 2.003 lei și au aplicat o amendă ce se ridică la 20.000 lei. S-a luat de asemenea măsura de închiderea locației pentru un termen de până la 6 luni.