DNA a solicitat Înaltei Curți de Casație și Justiție să dea termene mai scurte în dosarele în care sunt judecați Liviu Dragnea și Darius Vâlcov. În acest sens au fost depuse două solicitări de către DNA la ÎC.

Termenul de judecată pentru Liviu Dragnea este de 20 mai. Procesul a fost amânat cu 5 săptămâni. Liderul PSD riscă ani si 6 luni de închisoare pentru angajările fictive la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman a două secretare PSD.

Procesul lui Darius Vâlcov a fost amânat două luni, pentru data de 11 iunie. Darius Vâcov riscă 8 ani de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani.

„Solicitarea este facuta in baza unui articol din codul de procedura penala si a fost invocata judecata acestor cazuri cu celeritate”, explica surse judidiciare pentru Ziare.com.

„Completul investit cu judecarea unei cauze penale poate, din oficiu sau la cererea partilor ori a persoanei vatamate, sa preschimbe primul termen sau termenul luat in cunostinta, cu respectarea principiului continuitatii completului, in situatia in care din motive obiective instanta nu isi poate desfasura activitatea de judecata la termenul fixat ori in vederea solutionarii cu celeritate a cauzei.