Totodată, primăria Municipiului București a aprobat cererea de protest a transportatorilor, pentru miercuri și joi, 26-27 septembrie, în fața Ministerului Transporturilor. Între orele 09.00-15.00, la protest vor participa 700 de persoane și 500 de autocare și microbuze, reprezentand o mica parte din transportul rutier de persoane și activităților conexe ale membrilor COTAR.

„Ne exprimăm dezacordul față de subpunctul de pe ordinea de zi a Comisiei de Dialog Social, privind proiectul de Ordin al ministrului Transporturilor care va distruge întregul domeniu al Transporturilor rutiere. Cerem scoaterea de pe ordinea de zi a Comisiei de Dialog Social proiectul de Ordin al ministrului Transporturilor pentru modificarea și completarea Normelor Metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea și efectuarea transporturilor rutiere și a activităților conexe ale acestora, stabilite prin Ordonanța Guvernului nr 27/2011, privind transporturile rutiere, aprobate prin Ordinul ministrului Transporturilor și intrastructurii nr 980/2011 , cu modificările și completările ulterioare. Doar dacă se va retrage proiectul de pe ordinea de zi, protestul va fi anulat. De asemenea, cerem modificarea Legii taximetriei și a celei care reglementează activitatea “rent a car”.
Am depus solicitări la Ministerul Transporturilor, în repetate rânduri. Dorim ca activitatea de “rent a car” să fie trecută în administrația ARR, pentru a exista o mai bună coordonare și funcționare a acesteia. ”, a declarat Ion Comusi, prim vicepreședinte COTAR, potrivit unui comunicat de presă al confederației.


Te-ar putea interesa și: