Ludovic Orban când a aflat că a suferit deja prima înfrângere usturătoare în Parlament. Chiar sub ochii lui, parlamentarii din Birourile Permanente Reunite au respins propunerea acestuia pentru caledarul audierilor şi votului de învestire a guvernului.

Imediat ce a plecat din sală Orban, a fost votat noul calendar: votul final va fi dat lunea viitoare, nu miercuri cum îşi dorea premierul desemnat. Iar marți şi miercuri vor fi audiaţi miniştrii în comisii, anunță Antena 3.

Calendarul lui Ludovic Orban a fost respins în Parlament. Orban a plecat imediat după ce a fost făcută propunerea sa de calendar. Mai apoi, aceasta a fost supusă votului. Au fost 13 voturi împotriva propunerii de calendar, 11 pentru și o abținere, a lipsit unul dintre reprezentanții UDMR și astfel a picat această propunere a liberalilor. Liderul PNL susține că cerut audierea miniștrilor către comsiile de specialitate marți și votul în plen să se susțină miercuri.

”Am solicitat prezența la reuniunea Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului pentru a susține propunerea de calendar pe care am formulat-o către birourile permanente reunite, o propunere de calendar care este cât se poate de regulamentară. Am prezentat argumentele care susțin această propunere. Este aceea ca marți să aibă loc audierea miniștrilor în comisiile de specialitate și miercuri votul în plen”, a spus Orban.