Premierul Ludovic Orban a decis să își întrerupă orice activitate după ce una dintre persoanele alături de care a participat la o emisiune TV săptămâna trecută a fost confirmată pozitiv la testul pentru Covid. Prim-ministrul a întrerupt și întâlnirile fizice programate luni, transmite Guvernul într-un comunicat de presă. Ludovic Orban nu are are simptome specifice infectării cu Covid-19. Cu toate acestea, el a cerut în această dimineață efectuarea unui test la cerere.

„Participarea premierului Ludovic Orban la evenimentele programate în cursul zilei de astăzi, 5 octombrie a.c., a fost suspendată urmare a faptului că una din persoanele alături de care s-a aflat în aceeași platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv, duminică, la testul pentru noul coronavirus.

Premierul Ludovic Orban a solicitat în această dimineață efectuarea unui test la cerere pentru noul coronavirus. Premierul nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Până la primirea rezultatului, premierul a suspendat întâlnirile fizice cu alte persoane”, se arată în comunicatul Guvernului.

Premierul Ludovic Orban a participat marțea trecută (29 septembrie) la emisiunea moderată de Silviu Mănăstire, care ieri (duminică, 4 octombrie) a anunțat că a ieșit pozitiv la testul Covid.

Silviu Mănăstire a confirmat pentru G4Media.ro că testul său Covid a ieșit pozitiv. El a spus că starea sa este bună.

Trebuie spus că în România, COVID-19 face prăpăd. S-a depășit pragul de 5 000 de morți. Situația este din ce în ce mai gravă în țara noastră. În ultimele 24 de ore, un număr de 1835 de persoane au fost infectate, anunță Grupul de Comunicare Strategică. În total, pe teritoriul României, au fost confirmate 135.900 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 108.135 de pacienți au fost declarați vindecați.

5.003 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Pe teritoriul României, 11.378 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.591  persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 23.334 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 55 de persoane.