Edilul Bucureștiului, Nicuşor Dan, a anunţat joi, într-o conferință de presă, că l-a demis pe șeful parcurilor din București și a preluat interimar conducerea Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB).

”E o promisiune pe care o fac, peste 2 ani parcurile vor arăta mult mai bine”, a declarat Nicușor Dan.

De ce a luat această decizie Nicușor Dan

Primarul a mai explicat că a luat această decizie din cauza stării deplorabile în care se află principalele parcuri din București, iar totul ar fi fost provocat de ALPAB care nu mai avea atribuțiile cuvinte în această privință deoarece totul era făcut de Compania Municipală Parcuri și Grădini. Primarul general a făcut joi dimineața o inspecţie neanunțată la ALPAB, după ce în presă au apărut mai multe situații referitoare la stiuaţia parcurilor din Bucureşti, inclusiv a Parcului Cişmigiu, situat chiar în fața Primăriei Capitalei.

El a explicat că pe 1 septembrie va fi convocată o şedinţă de Consiliu General, în care vor fi dezbătute: desfiinţarea Companiei Municipale Parcuri şi Grădini, a Companiei Municipale Întreţinerea Arborilor, precum şi ridicarea exclusivităţii Companiei Parcuri şi Grădini în ceea ce priveşte amenajarea parcurilor. Până în prezent, chiar dacă avea angajaţi, ALPAB nu putea interveni pentru a îngriji parcurile administrate de Primăria Capitalei.

40 de angajați ai ALPAB vin luni dimineață la muncă

Acum, Nicușor Dan spune că 40 de angajați de la ALPAB vor veni luni dimineață pentru a începe curățenia în parcul Cișmigiu din București.

”Luni dimineață, 40 de oameni o să vină în parcul Cișmigiu și am promisiunea, de aici de la ALPAB, că într-o săptămână parcul Cișmigiu o să arate așa cum trebuie să arate un parc, mai puțin lucrările de investiții, de asfaltare de alei, pe care în momentul ăsta .. nu avem bani.” – a spus primarul general.

El promite că Cișmigiu este doar primul parc și că vor urma și altele.

”Păi o să le luăm pe rând. O să începem cu Cișmigiu, continuăm cu Herăstrău, cu Parcul Carol.” – a mai spus edilul-șef.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin