Fostul ministru susține că Augustin Lazăr este doar o unealtă a așa-zisului stat de drept.
”În dosarul meu au fost ‘persoane torționate’ în hoteluri. Dumnealui știe toate astea. Este o unealtă a acestui asa-zis stat de drept.”
Lia Olguța Vasilescu a declarat că vor trimite la CEDO dovezi care să dovedească cine se ocupă de justiția din România.
Astăzi, aceasta i-a cerut demisia lui Augustin Lazăr, precizând că este un agent de poliţie politică a regimului comunist.

„După dezvăluirile privind trecutul său, fiecare zi în care Augustin Lazăr ocupă funcţia de procuror general al României este o încălcare gravă a valorilor democratice şi o ofensă de netolerat pentru toţi dizidenţii din timpul regimului comunist şi pentru toţi ce care au luptat la Revoluţie. Îi cer deci să plece imediat din funcţie şi să îşi ceară scuze faţă de cei pe care i-a făcut să sufere în timpul comunismului”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Ea afirmă că Augustin Lazăr a refuzat eliberarea legală a unei persoane pentru că a criticat politica represivă a Partidului Comunist se numeşte poliţie politică.

„Acest lucru l-a făcut Augustin Lazăr când era şeful acelei comisii de la Penitenciarul Aiud pentru eliberarea condiţionată a unor dizidenţi politici. Nu avem nevoie de un certificat CNSAS pentru a stabili asta”, a declarat Olguţa Vasilescu.

„Să nu uităm şi ca singurul procuror invitat să vorbească în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului a fost, culmea, torţionarul Augustin Lazăr, care a călcat în picioare drepturile fundamentale ale unui dizident politic. Ce palmă pentru România şi pentru Europa!”, a mai afirmat Lia Olguţa Vasilescu.