„Avem câteva vești foarte bune în sensul că ne-am înțeles să discutăm în continuare bugetul multianual și fondul de recuperare la pachet, să le îmbinăm. Pe de altă parte, s-a văzut astăzi în videoconferință că este nevoie de mult mai multe discuții pentru a pune toate lucrurile la punct.

Încă nu toată lumea este lămurită cum trebuie abordată suma finală pentru fondul de recuperare și de asemenea trebuie să discutăm anumite condiții prin care se pot acorda aceste sume” , a spus șeful statului.

Totodată, Iohannis a subliniat faptul că își dorește o sumă considerabil mai mare pentru România în viitorul exerciţiu bugetar al Uniunii Europene şi condiţii de implementare favorabile pentru ţara noastră.

„În actualul exerciţiu bugetar România a avut dreptul la 44 de miliarde de euro. Eu şi împreună cu întreaga echipă a României ne luptăm ca să obţinem o sumă considerabil mai mare pentru următorul exerciţiu bugetar şi, de asemenea, ne luptăm ca să obţinem condiţii de implementare favorabile pentru România”, a mai spus Iohannis.

Bani pentru sănătate și infrastructură

Potrivit șefului statului, acești bani vor favoriza sănătatea, economia și infrastructura din România.

„Asta înseamnă bani pentru dezvoltare economică, pentru mediul de sănătate, pentru autostrăzi şi pentru căi ferate, pentru apă şi canalizare, pentru educaţie, pentru energie regenerabilă şi multe alte lucruri. Cred că este evident că România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media ţărilor din Uniunea Europeană.

Aceasta este ambiţia noastră şi în continuare ne vom întâlni într-un format fizic în Consiliul European, probabil la mijlocul lunii iulie, când voi continua să mă implic pentru a obţine cât mai mult pentru România”, a mai spus Iohannis.