Președintele Klaus Iohannis a luat decizia de a promulga Legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

”Am decis să promulg Legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Pensionarii nu trebuie să sufere din cauza incompetenței și indiferenței PSD. Dacă legea nu ar fi promulgată acum, pensionarii ar fi direct afectați (…) Reiau socilitarea adresată Guvernului și Parlamentului: asigurați-vă că sumele pentru plata integrală a pensiilor să fie prevăzute în buget, ca finanțarea acestor cheltuieli se face cu respectarea legii, sumele să fie incluse în buget în totalitate. Calculele arată că lipsesc aproape 1,4 miliarde de lei pentru acoprerirea în integralitate a pensiilor pe 2019. Practica de completare a sumelor la rectificări sau orice alte artificii contabile PSD nu mai reușesc să convingă pe nimeni. Practica recentă a Guvernului de a majora pensiile în septembrie este un alt mod de a vinde iluzii. Creșterea pensiilor ar fi trebuit și ar fi putut să se producă mai devreme potrivit prevederilor legale”, a declarat Klaus Iohannis.

El a mai spus că declaraţiile mincinoase şi fuga de responsabilitate nu pot ascunde evidenţa: PSD este unicul vinovat de situaţia în care ne găsim şi că la jumătatea lunii martie nu avem buget”, a spus președintele. ”Românii au tot dreptul să știe cum stau lucrurile în realitate cu bugetul țării. Deși avea obligația legală să finalizeze și să trimită bugetul în Parlament cel târziu până în data de 15 noiembrie anul trecut, Guvernul PSD nu a fost în stare să facă asta.

Bugetul a fost trimis Parlamentului abia în februarie, cu o întârziere de 3 luni, așa că să nu mai țipe PSD la televizor că cineva le întârzie bugetul.

Declarațiile mincinoase și fuga de responsabilitate nu pot ascunde evidența: PSD este unicul vinovat de situația în care ne găsim și de faptul că la jumătatea lunii martie nu avem buget.

După ce că a întârziat inadmisibil de mult, Guvernul pesedist nu a fost capabil nici măcar să vină cu un buget realist, axat pe prioritățile României, ci a propus ceea ce am numit „bugetul rușinii naționale”.

E drept că este un buget foarte bun pentru creșterea prosperității PSD, dar nu a României.

Veniturile bugetului de stat sunt supraevaluate și incerte, în timp ce cheltuielile arată o preocupare vădită pentru finanțarea partidului și a clientelei sale – vorbesc, desigur, de partidul PSD -, și nu pentru asigurarea bunei funcționări a statului în beneficiul cetățeanului.

Sunt acestea doar câteva dintre motivele pentru care am retrimis bugetul în Parlament.

Mă adresez încă o dată tuturor parlamentarilor: tratați cu toată seriozitatea reexaminarea legii bugetului de stat!

Corectați lucrurile până nu e prea târziu! Faceți un buget realist, pentru dezvoltarea țării, nu pentru bunăstarea PSD!