PSD a decis la CEx că Guvernul va fi restructurat, votul de încredere urmând să aibă loc săptămâna viitoare. Premierul Viorica Dăncilă se va prezenta astfel în Parlament cu o nouă structură a cabinetului și va cere cel mai probabil miercuri, săptămâna viitoare, votul de încredere.

Numărul miniștrilor va fi redus la 20, acesta fiind 27 în prezent. Votul din Parlament va fi precedat de un nou CEx al PSD ce va avea loc marți pentru validarea noului Guvern.

Senatorul Paul Stănescu a vorbit și despre posibilitatea ca noul Guvern să aibă în componență reprezentanți de la alte partide.

„Dacă restructurarea Guvernului nu trece, rămâne în forma actuală și atunci ne așteptăm la moțiunea de cenzură despre care ne spune șeful opoziției, Ludovic Orban„, a mai spus Stănescu.

Liderul PSD București, Gabriela Firea, a declarat de asemenea luni că membri CEx au votat în unanimitate pentru un guvern mai suplu.

„Toată lumea vrea restructurare: din 29 de ministere să fie 20”, a spus ea.

Întrebată dacă social-democraţii vor avea susţinerea majorităţii parlamentare, Gabriela Firea a replicat că prim-ministrul Viorica Dăncilă a susţinut că „va fi bine”.

„Nu avem de ce să nu credem cele afirmate de colegii noştri: preşedintele Camerei Deputaţilor, liderii de la Senat… Sunt convinsă că din moment ce s-a venit în faţa Comitetului Executiv cu această propunere de restructurare a Cabinetului, cu siguranţă există şi voturile necesare”, a precizat Gabriela Firea.