Viorica Dăncilă s-a dezlănțuit pur și simplu în Parlament. Aceasta a făcut praf moțiunea de cenzură a Opoziției și i-a atacat dur pe cei din PNL și USR-PLUS. Nici fostul premier, Dacian Cioloș nu a scăpat.

„Ce le propuneţi românilor? Ce vor câştiga dintr-o eventuală venire a dvs la guvernare? Austeritate? Dacă e aşa, trebuie să vă asumaţi public şi să le spuneţi românilor să se pregătească. Să le spuneţi că sunteţi alianţa austerităţii. E a treia oară când vin în Parlament ca prim-ministru cu ocazia unei moţiuni de cenzură. (…) Am parcurse textul cu speranţa că voi găsi măcar o idee constructivă. Nu am găsit. Arată doar incapacitatea opoziţiei de a livra un proiect serios. Stimaţi colegi din opoziţie, vă întreb cu sinceritate: chiar vă doriţi să veniţi la guvernare? Eu ştiu că nu”, a tunat Dăncilă, care nu s-a oprit aici.

Premierul a prezentat realizările Executivului și i-a atacat dur pe cei din Opoziție pe care îi acuză de minciună. ”

Guvernarea nu e despre circ, jigniri și instabilitate. Dacă ajungeți la Putere trebuie să faceți ce nu ați vorbit până acum. Să le spuneți oamenilor cum puteți să fiți mai buni ca noi, cum puteți să reduceți șomajul mai mult decât noi. Chiar vă doriți să veniți la guvernare? În primii doi ani veniturile tuturor lucrătorilor din România au crescut cu 107 milioane de lei. Sărăcia s-a înrădăcinat prea mult în timpul guvernării dvs, dar am reușit. Boc și a lui guvernare nu este un motiv de mândrie. În decembrie 2016 susțineați că majorările noastre nu sunt sustenabile și că ducem economia în colaps. Datele economice vă contrazic. PIB-ul României crește cu 266 de milliarde de lei. Opoziția nu reprezintă o alternative. Datele economice sunt mult prea evidente. Aruncați cu vorbe goale, dar nu răspundeți la argumentele incontestabile pe care vi le punem în față. Ne acuzați că nu facem investiții. Vorbe goale. În primele 5 luni investițiile publice s-au majorat. Avem la dispoziție 800 de milioane de euro prin 4 programe operaționale. Vrem să modernizăn 280 de unități medicale și unități de urgență.

Îl susțineți pe Cioloș care a condus guvernul zero care nu a lăsat nimic în urm. Toate plățile din guvernarea tehnocrată erau lăsate de precedenta guvernare PSD.

Pensiile nu s-au mărit târziu, ci în avans. Suntem un Guvern responsabil. Avem bani de pensii și salarii. Le creștem așa cum ne-am angajat. Cea mai mare minciună e nu am mărit alocațiile. că Să puneți moțiunea într-un plic și să i-o trimiteți lui Iohannis la Cotroceni. S-a blocat bugetul prin sesizarea la CCR și majorarea s-a amânat o lună de zile. „, s-a dezlănțuit Dăncilă.