Bucureștiul este la un pas de a intra în carantină. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat marţi că indicele COVID-19 comunicat de DSP este de 6,22 la mia de locuitori. În aceste condiții, cel mai probabil miercuri va fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU).

„Indicele comunicat de DSP este de 6,22 la mie, fapt care ne determină să cerem tuturor membrilor CMBSU ca până la finele zilei să ne transmită propuneri. În acelaşi timp, aşa cum am discutat ieri, aşteptăm analiza DSP (…) După ce primim la finele zilei propunerile, convocăm CMBSU online, cel mai probabil în cursul zilei de mâine”, a spus prefectul Bucureștiului, Alin Stoica.

Restricții dure în București în weekend

Discuțiile despre carantinarea Capitalei sunt pe agenda autorităților de câteva zile. În urmă cu o zi au avut loc dezbateri la Guvern, între premier, primarul general al Capitalei şi cei şase primari de sector. S-a vehiculat după finalul ședinței posibilitatea de a se introduce restricții dure. Doi dintre primarii de sector, Ciprian Ciucu de la 6 şi Daniel Băluţă de la 4 au spus ce se poate face pentru a se evita o carantinare al Capitalei.

“Au fost nişte discuţii exploratorii. Deci, discuţiile s-au purtat în cheia a ceea ce trebuie şi ceea ce putem face, tocmai ca să nu ajungem la carantinare, pentru că nu vrem să închidem Bucureştiul. Discuţiile au fost purtate pe un ton mult mai calm, mai amiabil şi mai cordial decât sunt prezentate în mass-media în momentul de faţă. Problema este că populaţia a cam obosit să se conformeze unor astfel de măsuri şi tot ce avem de făcut nu este să luăm măsuri suplimentare, ci să le aplicăm, să le întărim pe cele care sunt deja existente. Nu îmi aduc aminte foarte clar şi distinct că cineva a spus să carantinăm Bucureştiul în weeekend şi am fost foarte atent”, a declarat Ciprian Ciucu.