Luni, premierul Florin Cîţu s-a întâlnit cu primarii de sector şi cu primarul general Nicuşor Dan, la Palatul Victoria, pentru a discuta despre situaţia Capitalei în contextul creşterii numărului de infectări cu COVID-19.

Doi dintre cei prezenţi, Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, şi Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, au oferit ulterior detalii despre discuţiile ce au avut loc la sediul Guvernului. Mai exact, a fost vorba despre bucureştenii care “au obosit” să mai respecte restricţiile impuse de autorităţi şi ce se poate face pentru a se evita o carantinare al Capitalei.

“Tot ce avem de făcut nu este să luăm măsuri suplimentare, ci să le întărim pe cele existente”

Ciprian Ciucu spune că nu trebuie luate măsuri restrictive suplimentare, ci doar trebuie aplicate cu fermitate cele care există în prezent.

“Au fost nişte discuţii exploratorii. Deci, discuţiile s-au purtat în cheia a ceea ce trebuie şi ceea ce putem face, tocmai ca să nu ajungem la carantinare, pentru că nu vrem să închidem Bucureştiul. Discuţiile au fost purtate pe un ton mult mai calm, mai amiabil şi mai cordial decât sunt prezentate în mass-media în momentul de faţă.

Problema este că populaţia a cam obosit să se conformeze unor astfel de măsuri şi tot ce avem de făcut nu este să luăm măsuri suplimentare, ci să le aplicăm, să le întărim pe cele care sunt deja existente. Nu îmi aduc aminte foarte clar şi distinct că cineva a spus să carantinăm Bucureştiul în weeekend şi am fost foarte atent”, a declarat Ciprian Ciucu pentru Antena 3.

Şanse mari să se impună restricţii în weekend-uri în Bucureşti

În schimb, Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, a afirmat că toată lumea lucrează pentru a se evita un posibil lockdown, însă există o posibilitate mare să se impună restricţii în weekend, după ora 18:00.

“Nu este în interesul nimănui să existe un astfel de lockdown şi din acest motiv, premierul şi domnul Raed Arafat, dar şi noi toţi, cei 7 primari ai Bucureştiului, am venit cu o serie de propuneri menite să evite aceste situaţii.

Propunerile au legătură pe de-o parte cu limitările deplasărilor în weekend şi anume, după ora 18:00 să fie închise centrele comerciale şi să fie limitate deplasările în oraş şi în afara acestuia.

Există posibilitatea ca, având în vedere evoluția cazurilor de COVID, în weekend să avem restricții, nu lockdown”, a declarat Daniel Băluţă.