Schimbare importantă pentru câteva sute de mii de români! O importantă primărie din România anunţă că va desfiinţa ghişeele pentru taxe şi impozite.

Ce vor face oamenii care au de achitat taxe şi impozite?

Este vorba despre Sectorul 4 al Capitalei. Primarul Daniel Băluță a anunţat, miercuri, că anul 2021 va fi ultimul în care bucureştenii din acest sector vor mai sta la cozi pentru taxe şi impozite. Începând de anul viitor, totul va fi realizat în sistem online.

Edilul recunoaşte însă că acest proces de digitalizare îi va afecta pe cetăţenii care nu au acces sau nu se descurcă cu noile tehnologii. Pentru ei, Primăria va păstra puncte de informare şi asistenţă în diferite locaţii din sector.

Daniel Băluță dă asigurări că va reveni cu informări cu privire la noul sistem de plată şi spune că nimeni nu trebuie să fie speriat sau panicat.

“Trebuie să înțelegem că acesta este viitorul. Vrem sau nu vrem, către acest drum se îndreaptă omenirea”, scrie Băluță în mesajul postat pe Facebook.

“Ne digitalizăm 100%”; dările către Primărie, plătite doar online din 2022 în Sectorul 4

“Desființăm ghișeele la nivelul Sectorului 4.

Anul 2021 va fi ultimul în care vom mai sta la cozi să ne plătim taxele și impozitele. Ne digitalizăm 100%.

Însă, pentru că vor mai fi oameni care nu vor ști cum să își plătească dările în sistem online, vom mai păstra puncte de informare și asistență a cetățenilor, în diferite locații din sector, pentru cei care au nevoie de ajutor, fie că vorbim despre utilizarea platformelor electronice, fie că discutăm despre folosirea stațiilor de plată self-pay.

Trebuie să înțelegem că acesta este viitorul. Vrem sau nu vrem, către acest drum se îndreaptă omenirea.

Pe parcursul timpului vă voi mai informa cu privire la acest aspect și nu trebuie să vă speriați sau să vă panicați. Vom face acest pas către digitalizare împreună.”