România va adopta moneda europeană în intervalul 2024-2026, a declarat, la o conferință de profil, Viorel Ștefan, vicepremier. Potrivit acestuia, decizia a fost luată, ieri, în cadrul Comisiei Naţionale de fundamentare a Planului naţional de adoptare a monedei euro.

Potrivit vicepremierului, decizia va fi comunicată responsabililor politici și va fi asumată, cel mai probabil, până la finalul acestui an.

“Ieri a fost ultima întâlnire a comisiei pentru euro. Concluzia cea mai importantă este că s-a adoptat un scenariu care prevede ca termen 2024-2026. Aceasta se va realiza într-o propunere pe care Comisia o va adresa mediului politic, urmând ca pe baza înțelegerii să convenim asupra teremenului final. Această comisie nu are o componență politică, în egală măsură are reprezentanți ai mediului academic, banca națională și mediul de afaceri. Întreaga societate trebuie să fie de acord cu această concluzie. Până ala finalul anului vom veni cu forma finală a parcursului de aderare. “, a spus Ștefan, la o conferință privind mediul de afaceri din România.