Klaus Iohannis a avut zilele trecute a avut mai multe consultări cu societatea civilă, dar și cu asociațiile de magistrații pe tema referendumului. Principalele declarații ale șefului statului:

„Vom avea referendum pe 26 mai. Este un lucru cunoscut că guvernarea pesedistă a eșuat. Mult promisele spitale, în special spitalele regionale nu mai exiostă nici pe hârtie. Autostrăzile s-au pirtedut. Economica suferă din cauza experimentelor făcute de PSD. Cel mai grav că asaltul PSD asupra Justiției nu se mai termină. Un asalt constant, continuu care a început cu ordonanța 13 care scos românii în stradă. PSD a vrut să scape să justiție, să dea amnistie și grațiere.

Tema nu numai că nu a fost abandonată de PSD, ea păstrată și în continuare. PSD-iștii doresc amnistie și grațiere pentru corupție

Această temă trebuie clarificată. Nu pot să accept să existe amnistie și grațiere pentru corupți.

PSD guvernează prin OUG care se dau într-un mod total netransparent, fără consultări, fără o claritate de ce trebuie dată o OUG. Se întâmplă în domenii extrem de sensibile. PSD guvernează prin OUG-uri în justiție, în politica penală. Acest lucru nu se poate tolera mai departe.

E obligatorie reglementarea folosirii OUG și trebuie introduse posibilități de contestare a acestor OUG la CCR.

Ne dăm seama că acea consultare inițială pe care am făcut-o, a Parlamentului, a vizat doar o parte a marilor problemle create de PSD. Am decis să refac o nouă consultare a Parlamentului pentru lărgirea ariei de cuprinde a referendumului. Așadar, voi adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgește aria de cuprindere pentru referendum pentru a-l face mai eficient și mai puternic

Avertizez Guvernul României să nu emite OUG pe justiție până când nu se exprimă poporul”.

 

Vezi și Apariție șocantă a Vioricăi Dăncilă. Cum a surprins premierul pe toată lumea la nunta Olguței Vasilescu