Joi dimineaţă, a fost confirmat un nou caz de infectare cu coronavirus, tot în Bucureşti.

Este vorba despre o femeie de 20 de ani, contact indirect al pacientului cu numărul 17, cel internat din 5 martie la Spitalul MAI “Dimitrie Gerota.” Numărul total al îmbolnăvirilor la nivel naţional a ajuns la 48, a declarat medicul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”, pentru Digi24.

Cazul 48 este o femeie de 20 de ani, din București. Ea este este contact direct cu prietenul șoferului pacientului internat la Spitalul Dimitrie Gerota, a confirmat Grupul de Comunicare Strategică.

În prezent, cele mai multe cazuri confirmate de infectare cu coronavirus sunt în Bucureşti.

Dosar penal pentru informaţii false

Pe numele pacientului 17 s-a deschis deja un dosar penal sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii Prev de art 352 CP.

Se pare că bărbatul de 60 de ani este un fost comisar șef și fost adjunct al Poliției Capitalei, în prezent angajat la ADP Sector 4. De asemenea și soția acestuia este confirmată deja cu coronavirus. Femeia este o angajată a policlinicii Ministerului de Interne. În ceea ce o privește pe nora bărbatului, aceasta este gravidă și lucreză în cadrul Direcției Resurse Umane din cadrul Primăriei Capitalei. Nepotul de 3 ani este și el infectat cu virusul ucigaș.

Potrivit jurnalist.ro, bărbatul ar fi mințit autoritățile când a spus că nu a fost plecat din țară. Informațiile recent lansate în spațiul public arată că venise pe 26 februarie din Israel, locul unde se pare că ar fi contactat boala.