Update

ISU Bucureşti-Ilfov a anunţat, joi seară, că incendiul izbucnit la Fabrica Electromontaj din Capitală a fist stins.

”Au fost efectuate două măsurători privind calitatea aerului din zonă, nu s-au constatat depăşiri ale valorilor acceptate”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Anterior, meteorologii au anunţat că  evoluţia norului de fum va fi de dispersie lentă şi deplasare către nord-est.

”Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum din zona Electroaparataj, Str. Ilioara, Sector 3, se apreciază că în cursul acestei nopţi circulaţia aerului va fi relativ slabă şi se va realiza predominant dinspre sud-vest către nord-est, astfel că evoluţia norului de fum va fi de dispersie lentă şi de deplasare către nord-est”, a transmis Administraţia Naţională de Meteorologie, cu privire la norul de fum produs în urma incendiului de la Fabrica Electromontaj din Capitală.

Potrivit ANM, în intervalul menţionat, în zona de interes cerul va avea înnorări.

Un incendiu major, cu degajări mari de fum, s-a produs joi la Fabrica Electromontaj din sectorul 3 al Capitalei. ISU a intervenit cu 20 de autospecale de stingere.

Unde a pornit incendiul

Alerta transmite următorul lucru:

„Incendiu major produs în București, sector 3, str Ilioara, la Fabrica de Electromontaj, cu degajări mari de fum. Evitați zona și eliberați căile de circulație pentru a permite accesul mijloacelor de intervenție.”

Potrivit pompierilor, incendiul ar fi izbucnit la un bazin, posibil cu zinc.