'În conformitate cu prevederile art. 107, alineatul 2. din Ordonanţa de Urgenţă nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului, cu modificările şi completările ulterioare, care stipulează că: În cazul unei instituţii de credit administrate în sistem unitar, preşedintele Consiliului de Administraţie nu trebuie să exercite simultan şi funcţia de director general în cadrul aceleiaşi instituţii de credit…', domnul Philippe Charles Lhotte a decis să păstreze funcţia de director general şi de administrator al BRD Groupe Societe Generale SA', se spune în comunicat.

Giovanni Luca Soma este membru al Consiliului de Administraţie al băncii din octombrie 2014. 

BRD-Groupe Societe Generale a consemnat la 31 martie 2015 un profit net consolidat de 140 milioane de lei, de 2,9 ori mai mare decât cel raportat la finele primului trimestru (T1) din 2014, conducând la o rentabilitate anualizată a capitalurilor proprii (ROE) de 9,6%. 

BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor. Are 2,2 milioane de clienţi şi operează o reţea de aproximativ 860 de unităţi. Activele totale ale băncii erau, la sfârşitul lunii martie 2015, de 45,8 miliarde lei. 

BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 148.000 de angajaţi în 76 de ţări şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. 

AGERPRES