Dezvăluirea rezultatelor financiare aduce în context o avere mult mai mare, față de estimările anterioare, pentru cei doi frați care dețin gigantul de lux. Alain și Gerard Wertheimer au fiecare câte 23 miliarde de dolari, pe baza rezultatelor, cu aproximativ 8,7 miliarde de dolari mai mult decât calculul anterior dat de indicele Bloomberg Billionaires. Astfel, frații Wertheimer ocupă a patra și a cincea poziție în topul celor mai bogați oameni din Franța și se află în top 40 cei mai bogați oameni ai planetei.
Compania a afirmat că a dezvăluit rezultatele financiare pentru a respinge zvonurile potrivit cărora casa de modă franceză ar putea fi preluată. Mai mult, Chanel spune că vânzările au crescut cu 11% anul trecut, în cadrul unui boom în industrie, susţinut de cererea puternică dinspre pieţele asiatice. Rezultatele arată un profit de 1,8 miliarde de dolari la vânzări de 9,6 miliarde de dolari.
„Puterea noastră financiară ne dă mijloacele să rămânem independenți și să ne concentrăm pe termen lung”, a declarat Philippe Blondiaux, Chief Financial Officer, într-o declarație, informează Bloomberg.
Compania are peste 100 de magazine în întreaga lume, 35 dintre ele fiind în Japonia, unde marca Chanel se bucură astăzi de un deosebit succes.