'Noul pachet legislativ privind achiziţiile publice a fost publicat în Monitorul Oficial pe 23 mai anul acesta şi a intrat în vigoare acum 6 zile. Pentru utilizarea corespunzătoare a SEAP este necesară aprobarea şi publicarea normelor de aplicare a noului pachet legislativ privind achiziţiile publice. Normele de aplicare urmează a fi aprobate în şedinţa de Guvern din 2 iunie', a precizat ministrul Comunicaţiilor. 

Potrivit sursei citate, Agenţia pentru Agenda Digitală a pregătit din timp actualizarea noilor funcţionalităţi SEAP potrivit cerinţelor noii legislaţii iar după apariţia acestor norme se vor putea demara noi proceduri de achiziţie conform legislaţiei aprobate. 

'Se fac testări de funcţionalitate pe noul pachet legislativ, procedurile de achiziţie aflate în desfăşurare se derulează fără impedimente. Ştirea că sistemul achiziţiilor publice ar fi blocat este falsă', a subliniat Marius Bostan. 

Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice a anunţat săptămâna trecută că Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP) nu va fi funcţional în perioada 26 mai – 15 iunie, din cauza unor disfuncţionalităţi de natură tehnică şi operaţională de la nivelul sistemului apărute odată cu intrarea în vigoare a noilor legi în domeniul achiziţiilor publice. 

AGERPRES