Compania Bosch preconizează că piaţa sistemelor electrice de propulsie va înregistra creşteri semnificative începând cu anul 2020, din 100 de milioane de automobile nou produse, şase milioane de autovehicule vor fi hibrid.

Compania Bosch se ocupă intens de dezvoltarea unor sisteme alternative care vor propulsa autovehiculele viitorului într-o manieră mai eficientă şi mai puţin poluantă. Compania dezvoltă sisteme electronice, sisteme electrice de propulsie şi acumulatori litiu-ion pentru automobile.

Primele autovehicule care vor fi echipate cu tehnologia hibrid Bosch, respectiv Porsche Cayenne şi VW Touareg, vor intra în producţia de serie începând cu anul acesta.

De asemenea, Bosch a dezvoltat un parteneriat strategic cu producătorul PSA, Peugeot Citroën, în vederea dezvoltării unor autovehicule hibrid echipate cu motoare diesel. Pe lângă electronica sistemului de propulsie, Bosch va dezvolta şi va furniza motoarele electrice pentru antrenarea punţilor spate ale acestor vehicule cu tracţiune integrală.

Bosch preconizează că piaţa sistemelor electrice de propulsie va înregistra creşteri semnificative începând cu anul 2020: din 100 de milioane de automobile nou produse, şase milioane de autovehicule vor fi hibrid, iar trei milioane vor fi electrice şi hibrid cu alimentare la priză.

SURSA: Bosch