Boris Johnson îi sfătuiește pe britanici să privească vaccinarea împotriva COVID-19 ca pe o vaccinare antigripală pe care persoanele vulnerabile o fac în mod uzual.

“Cred că trebuie să fim pregătiţi pentru o lume în care va trebui să ne vaccinăm împotriva noilor variante (de coronavirus) la toamnă.

Ar trebui să începem să ne gândim la aceasta ca la un vaccin antigripal, ceva ce persoanele în vârstă şi vulnerabile se asigură că le este administrat în fiecare an”, a declarat Boris Johnson în timpul unei conferinţe de presă.

Boris Johnson: Vaccinurile vor deveni mai bune

Premierul britanic a mai spus că vaccinurile vor deveni din ce în ce mai bune şi vor fi eficiente împotriva tuturor variantelor de coronavirus.

Până în prezent, Marea Britanie a vaccinat circa 13 milioane de persoane şi este pe cale de a finaliza, până săptămâna viitoare, imunizarea celor din primele patru grupe prioritare, care includ toate persoanele de peste 70 de ani.

Miercuri au intrat în vigoare noi măsuri restrictive în Marea Britanie. Astfel, călătorii care vor sta în carantină în hotelurile din Anglia vor plăti o taxă de 1.750 de lire pe timpul şederii, a declarat secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Matt Hancock.

Hancock a declarat că autorităţile au încheiat contracte cu 16 hoteluri din Anglia, cu un total de 4.600 de camere.

Cei care nu vor sta în carantină într-un hotel autorizat de guvern pot primi amenzi de până la 10.000 de lire. Totodată, cei care ascund că au vizitat o ţară inclusă pe “lista roşie” pot primi o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

Măsura se aplică tuturor cetăţenilor britanici şi irlandezi care se întorc dintr-una din cele 33 de țări aflate pe “lista roşie”.

Pasagerii care trebuie să stea într-un hotel în carantină vor trebui să rezerve o cameră online în avans, utilizând un sistem de rezervare care se deschide joi, notează BBC.