"Informaţii nu am să vă dau, dar discuţii există. Nu vă pot da informaţii, pentru că, înainte ca deciziile să fie luate într-un board, într-o mare companie, nimănui nu-i place ca ele să fie dezvăluite public, pentru că ele pot fi chiar deraiate", a spus Borc, prezent în emisiunea "În faţa ta" de la Digi 24.

"Avem discuţii să existe o a treia uzină de asamblare în România. Există aceste discuţii cu un mare producător auto internaţional. Şi din Europa, şi din afara Europei", a continuat el.

Întrebat dacă se referă la două companii, Borc a răspuns: "Ar fi bine să fie al treilea şi al patrulea, dar să fie măcar al treilea. Am două nume în minte. Eu nu vreau să creştem aşteptările, dar există tatonări. Noi continuăm nişte discuţii care există şi încercăm să aducem un al treilea producător auto în România".

Totodată, vicepremierul a arătat că Guvernul se gândeşte inclusiv la o schemă de ajutor de stat pentru producătorii de subansable.

"Fundamental pentru noi nu este numai un al treilea producător, ci şi ideea de a dezvolta subcontractorii români locali, atât pentru Ford, pentru Renault, cât şi pentru un al treilea. Se fac multe lucruri aici, inclusiv ideea de a da un ajutor de stat, care să pornească de la un milion, nu de la zece milioane, care să fie într-un fel targetat pentru producătorii de subansable", a susţinut oficialul guvernamental.

El a completat că a notificat acest lucru Comisiei Europene şi că Ministerul Finanţelor lucrează pentru a da o formă acestui ajutor de stat.

AGERPRES