Bombardier Transportation şi compania de transport din Brussels (STIB) au semnat un contract pentru livrarea a 102 tramvaie bi-directionale BOMBARDIER FLEXITY, contract ce include o comandă fermă de 87 de unitati. 

Acest contract este parte dintr-un contract cadru pe 5 ani incheiat cu STIB în Octombrie 2003. Valoarea comenzii celor 87 de unitati ajunge la aproximativ 195 milioane euro (285 milioane USD). Livrarea tramvaielor cu podea 100% coborâtă este aşteptată să aibă loc între aprilie 2009 şi iulie 2012.

Tramvaiele, de 32 de metri lungime, ce au instalat sistemul fiabil de propulsie şi control BOMBARDIER MITRAC, vor fi produse la fabrica Bombardier din Bruges, Belgia, iar boghiurile vor fi produse la fabrica din Siegen, Germania.

Peste 300 de unitati de acelaşi tip sunt deja date in serviciu cu succes în oraşele Linz (Austria), Lodz (Polonia), Eskisehir (Turcia), Geneva (Elveţia), Marsilia (Franţa), precum şi în Valencia şi Alicante (Spania), iar în curând vor fi operaţionale în Innsbruck (Austria), Palermo (Italia), Augsburg şi Krefeld (Germania).

Design Flanders – forumul Belgian de design – a acordat recent eticheta de calitate Henry van de Velde Label 2007 tramvaiului din FLEXITY Outlook din Brussels şi interpretării sale contemporane a stilului Art Nouveau. Această etichetă de calitate este mărturie a autenticităţii, forţei inovatoare, a creativităţii, finisării şi valorii adăugate a produsului.

Bombardier Transportation este liderul Belgian în producţia de material rulant precum şi în industria de servicii. Cu un personal de aproximativ 850 de oameni, fabrica Bombardier din Bruges proiectează şi produce proiecte tehnologice inovatoare incluzând vehicole supra-etajate de transport pasageri pentru Căile Ferate Belgiene.

Data: 05 februarie 2008

Sursa: Bombardier