Vladimir Putin este ruinat. Ultimele cifre sunt sumbre. După trei luni de la izbucnirea războiului din Ucraina, Rusia a înregistrat pierderi la care nimeni nu s-ar fi așteptat vreodată!

Peste 10.000 de soldați și-ar fi pierdut viețile, iar numărul lor real ar putea fi chiar mai mare.

Date în acest sens au fost făcute publice de Ministerul britanic al Apărării, citat de CNN.

Potrivit sursei citate, cifrele de până acum confirmă faptul că Rusia ar fi suferit „probabil un număr de morți similar” în primele trei luni de la invazia sa în Ucraina cu cel al Uniunii Sovietice în timpul celor nouă ani de război în Afganistan.

Marile greșeli făcute de Rusia pe front

Totodată, Ministerul britanic menționează și marile greșeli făcute de Rusia pe front. Sursa citată precizează faptul că a fost remarcată ”o combinație de tactici slabe la nivel scăzut”, dar și acoperire aeriană limitată.

În același timp, s-a mai remarcat și o abordare de comandă ”pregătită să consolideze eșecul și greșelile repetate”, acesta fiind și motivul pentru care trupele rusești au înregistrat un număr atât de mare de victime în doar trei luni de război.

„O combinație de tactici slabe la nivel scăzut, o acoperire aeriană limitată, o lipsă de flexibilitate și o abordare de comandă pregătită să consolideze eșecul și greșelile repetate a dus la această rată ridicată a victimelor, care continuă să crească în ofensiva din Donbas”, a transmis Ministerul Apărării într-o actualizare a informațiilor.

Bilanțul războiului din Ucraina, similar cu cel din Afganistan?

Menționăm faptul că bilanțul publicat de Ministerul britanic al apărării vine în contextul în care astăzi se împlinesc fix trei luni de când Vladimir Putin a dat ordinul pentru invazia Ucrainei.

De cealaltă parte, invazia sovietică în Afganistan a durat din decembrie 1979 până în februarie 1989, numărul victimelor fiind deja similar.

Mai exact, conform bilanțului oficial al victimelor sovietice din timpul războiului din Afganistan, acesta a fost de aproximativ 15.000 de soldați.

În luna martie a acestui an, înalți oficiali NATO au estimat că până la 15.000 de soldați ruși ar fi fost uciși în Ucraina doar într-o singură lună, lucru care pare să confirme datele estimative ale ministrului britanic al Apărării.